EEN PLEK MET HISTORIE

In 1861 gaf Koning Willem III opdracht tot de bouw van het Aardhuis. In het gebouw werden bijeenkomsten gehouden van de militaire autoriteiten. Prins Hendrik richtte later het Aardhuis volledig in als jachtchalet vanwege zijn interesse in jacht en wild. In 1972 kreeg het gebouw naar wens van Koningin Juliana een andere bestemming als voorlichtingscentrum over natuur en wild.

Het bezoekerscentrum is tegelijk geopend met het eet- en drinklokaal. Er wordt door enthousiaste vrijwilligers informatie gegeven over het gebouw, het Kroondomein en de natuur en het wild op de Veluwe. Ook is er een mooie wandeling te maken door het Aardhuispark (3 km). Hier heeft u een grote kans om wild te spotten. Het is mogelijk om een wandeling met een gids te maken. Voor informatie kunt contact opnemen met Kroondomein Het Loo: hetaardhuis@kdhl.nl.

Heeft u iets te vieren? Of zoekt u een locatie om te vergaderen met een klein gezelschap? Ook voor informele partijen en bijeenkomsten zijn wij de ideale locatie. Tot 8 personen is het mogelijk om een à la carte reservering te maken.

Grotere gezelschappen bieden wij speciale lunch-arrangementen aan. Als u voor een vergadering, een familiebijeenkomst of een kleine partij wilt reserveren, kunt u contact opnemen via dit formulier. Geef hier ook uw speciale wensen door, wij denken heel graag met u mee.