RESTAURANT | BOUTIQUE HOTEL N°15

Naast het Eet & Drink Lokaal hebben we een tweede locatie in Hoog Soeren met een rijke historie.

In 1966 trokken Leo en Corrie Piek vanuit de randstad naar de Veluwe. Met een hoop ervaring in de horeca (ras-Amsterdammer Leo had enkele café's en Haarlemse Corrie werkte in diverse restaurants), maar ook als ondernemers (zo hadden ze samen een fabriek die shampoo-kussentjes en later mayonaisezakjes maakten), startten ze Hotel Hoog Soeren, midden in de Kroondomeinen. Het hotel was eigenlijk een pension, waar in de zomer vijftig gasten op basis van volpension verbleven. In de eerste jaren deden ze alles samen. Corrie toverde de lekkerste lunches en diners uit de keuken. Leo was op en top gastheer en haalde iedere ochtend in alle vroegte verse broodjes voor het ontbijt.

Door een groeiend aantal gasten kon een verbouwing niet uitblijven en eind jaren zeventig werd een keuken, extra hotelkamers en een zijvleugel gerealiseerd. Leo en Corrie hebben twee dochters, die al van jongs af aan meehielpen, maar later pas officieel in de zaak kwamen. Als Leo in 1998 overlijdt gaan Corrie, dochter Lea en haar man Jesse verder. Een paar jaar later komt dochter Ilvia in de zaak. Ook volgt er weer een verbouwing: de hotelkamers worden groter en krijgen bad, douche, toilet en tv.

In 2015 krijgt het restaurant een eigen identiteit met de naam Restaurant N°15. De nadruk komt te liggen op pure en (veel) biologische gerechten, met het oog op duurzaamheid en dierenwelzijn. Er ontstaan mooie samenwerkingen met ondernemers die ook een eerlijke filosofie nastreven en op een ambachtelijke manier werken. Invloeden en trends vanuit andere landen beïnvloeden de keuken, maar klassiekers (zoals de Chateaubriand Stroganoff) blijven en hierdoor ontstaat een mooie mix tussen een hip en trendy restaurant, met een gezellige en nostalgische sfeer. Ook het interieur van zowel ons boutique hotel als restaurant heeft een flinke make-over ondergaan de afgelopen jaren. Tegenwoordig werken de kleinkinderen van Corrie ook in het bedrijf en komt zij iedere ochtend nog ontbijten, een praatje maken en zo nodig wat aanwijzigingen geven (want dit vak verleer je nooit).

Al met al kunnen wij zeggen dat er bij N°15 van alles mogelijk is: van ontbijt, lunch en diner tot een nachtje, weekend of midweek weg! Geniet midden op de Veluwe op ons mooie terras (of bij slecht weer voor de open haard) van de lekkerste gerechten, cocktails, wijnen, speciaalbieren en meer.

 

CONTACT

Hoog Soeren 15, 7346 AB Hoog Soeren

055 519 15 15

Woensdag t/m vrijdag: 10:00-22:00 uur

Zaterdag: 10:00-23:00 uur

Zondag: 10:00-22:00 uur

Maandag en dinsdag gesloten